Thursday, May 3, 2012

Muvee Time : The Avengers

Assalamualaikum
Selamat Sejahtera myLOVELY readers

Semalam saya tengok muvee untuk kesekian kalinya..
Dah lama gak tak tengok muvee,, rasa yang last dulu masa cite Puss and Boots
For this time,, fatin tengok cerita THE AVENGERS
Tengok yang 3D tu.. *sila jangan jeles OK..huhu


Pada fatin,, cerita ini amat menarik sebab most of superhero ada. Antaranya IRON MAN, CAPTAIN AMERICA, HULK. Semua hebat2 belaka. Tapi yang paling menonjol IRON MAN la.. Bajet dia seorang sahajalah hero but dia sangat cool. Mula-mula jalan penceritaan ni agak slow la. Dia ceritakan pasal Terrasent(macam salah je ejaan ni..huhu). Pastu barulah barulah director SHIELD arahkan penyiasatnya untuk mengumpulkan semua seperhero bila Terrasent telah dicuri LOKI. Start dari situ,, barulah banyak action. Bila dah banyak action-action ni, mulalah fatin terkejut-kejut. Mana tidaknya,, fatin kan tengok yang 3D. So terasalah benda-benda tu berlari-lari di depan mata. huhu.. Cerita ni bukanlah action sahaja, dia ada juga kelakarnya. Peralatan dalam cerita ni, semua canggih-canggih. LAB diorang advance kot. Kalaulah fatin dapat Lab macam tue kan best (sempat berangan tue..huhu.). Watak yang fatin suka dalam ni selain Iron Man yang bajet, fatin juga admire dekat Natasha Romanoff. Dia ni agent SHIELD. Event dia ni gegirl, action dia sangat Superb kot. So,, siapa-siapa yang belum tengok, fatin suggest korang pergilah tonton cerita ni ok.

It's AWESOME..
Rating : 4.5 Star out of 5
Till then
^_^

5 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

best eh cite ni ? hehe

Faten Rosli said...

aRa : best ok.. pergi la tgk.. ;)

Syafiq Rosli said...

klakarkan cerita ni..hehe

msredcheesecake said...

Semua member y pegi tengok kata best.... Ni yg na kena tengok ni....

Liza Razak said...

saya paling suka tony stark aka iron man !!