Tuesday, June 29, 2010

Suke Suki

Weken yang indah,, 
Hang out with my mum..
Location : Sekitar JUSCO Melaka..

Nyummy..Nyummy at Pizza Hut..

Waiting for food..huhu..

D' Hot Soup

Me n MYLovely Mum..mmuuaahh..

So Delicious

Jalan2...jumpe ikan belon yg comel.. Stop n Snap..huhu

Yok curi PEARL tue..hehe..(^_^)

p/s : Bile nak balik melaka lg nie??.. mahu jalan2 sama mak lagi.. nanti saya mahu belanje mak pule.. 

Monday, June 28, 2010

LENSA BURUK, THE CONTEST


Disebabkan hari nie jiwa dan raga ku masih di rumah,, So,, aku xde mood sangat nak wat repot for my Industrial training..huhu..=p Next week hendak di antar,, tapi malas mau buat deh.. huhu.. bile kerajinan ku akan sampai??..  Ape2 pun aku bukan malas untuk membuat sume kerja,, baek kan saya??..hehe sekarang nie aku tengah rajin untuk join contest.. Sebab ape aku rajin join contest??.. sebab die ada hadiah..huhu.. even aku tau yang aku tidak akan menang,, tapi aku mau join juge.. just to fullfill mytime.. (^_^)


Contest kali ni dianjurkan oleh Cik Ti anne Mohd Yassin.. 
Untuk maklumat contest,, pergi la lawat blog beliau ya..=)

Below is my effort for dis contest.. huhu

Tajuk Foto : Bulat owh.. Bulat cute x itu budak??..huhu
Model HP : SE K850i
Slogan : Saya suke blog Lensa Buruk kerana,, blog beliau menarik dan simple.. Hitam putih layoutnye,, dan Cik Ti Anne juge ada menganjurkan contest..i like all that..!! (^_^)

Selesai sudah kerja saya memenuhi syarat2 contest ini,, sekarang nie saya nak mem'pass'kan contest ini kepada mereka yang berikut :

mengapa saya meng'tag' mereka??.. 
coz,, saya tau mereka berbakat..yeay!!..huhu

Kesian Adik2!! BEg??

hye my blogger frenz!!.. Saya baru je balik dari Melaka pagi tadi.. Sangat seronok bercuti di rumah..huhu.. Pagi tadi rasa macam xnak bangun je.. Rase macam xnak balik Bangi je.. sgt tidak besh bile tiada cuti sem..uwaaaaa =( So,,bile balik sekali sekala tue,, rase sangat besh dapat duduk uma ngan mak!!.. Boleh g jalan2 ngan mak.. G makan macam2 kat luar.. mak belanja mesti la besh..huhu.. Pastu leh maen nangis2 ngn mak.. boleh cite macam2 kat mak.. n mak pun boleh luahkan perasaan kat saya..(^_^)

Beg.. Oh.. Beg Berat

Ermm..Mase saya drive odw g Bangi pagi tadi,, saya on la my favorite radio channel.. HOT FM.. Lebih Hangat dari Biasa!!.. huhu.. and then,, saya dengar la hot chat pagi ni macam bese..dengar la sore FBI, FAFAU,AG.. Topic die pagi ni adalah,, Beg adik2 berat ke sekolah.. kecian adik2 kecil tue.. budak zaman sekarang da la comel2 je,, pastu kene angkat beg berat pulak.. bukan satakat 1-2 kg.. tapi lebih kurang 5kg sehari.. amat la kesian mereka.. Kalau saya kene angkat 5kg beras pun saya da rasa berat,, inikan pula adik2 kecil itu.. kesian mereka.. Then, adalah parents, cikgu sume ada call HOT FM bagi memberikan pandangan mereka terhadap hotchat pagi nie.. Ada yang setuju n ada gak yang kata tarak kesah.. huhu.. Bagi yang cikgu tue die cakap,, "berapa berat beg yg dibawa oleh pelajar2 adalah sama dengan jumlah ilmu  yang seorang pelajar tue dapat di sekolah.." saya rase pun,, betol la juge ape yang cikgu itu perkatakan.. Dalam menuntut ilmu nie,, kite kene banyak berkorban.. Baru lah die akan jadi berbaloi2..hehe.. Tapi,, kalau boleh tue, pihak yg berwajib tue,, kene la tolong fikirkan cara yang efficient bagi memudahkan anak2 kecil itu..kesian mereka..

Pastu kan,, ada pulak sorang pakcik nie call.. Die cite lah pasal beg anak nye berat.. Anak die pun kadang2 tidak terlarat nak angkat.. and one day 2,, anak die pun memohon sesuatu dari pakcik tue.. Anak nye berkata,, "Ayah, tak de ke beg sekolah yang ada remote control.. Nanti senang sikit nak bawa,, xde la berat sangat". Amat lah cerdik anak pakcik itu.. Kagum gak,, ada sape2 tak yang nak sahut cabaran itu budak kicik.. Moh la kite wat beg sekolah ada remote control pulak.. Zaman dah canggih,, thats is not impossible.. huhu..

Friday, June 25, 2010

Melaka wait 4 me ya!!!

mood : Hepi 

entah pape je...huhu ;p

sekejap lagi abes keje nak balik melaka..
i'm really2 excited..huhu...
miss mymum.. mak,,wait 4 me k..
hepi saya 2,, macam da lama sgt xjumpe..huhu
padahal,, baru je balik last week..;p
wutever...lalalala~~~

nota kaki : 1st elaun da dapat,, nak wat ape ye??..shopping??macam dapat beribu ringgit je..huhu

Wednesday, June 23, 2010

Is it true guys??


Aku baru je lepas godeh2 folder dalam miss lappy aku ni.. Then,, tibe2 aku terjumpe lah 1 folder Petua yang aku amek dekat kawan aku tidak lame dahulu lah..kihkihkih.. So,, tibe2 lagi huhu..(^_^),, aku rase macam nak share je dengan u all sume..So,, meh la kite bace same2 ye..


The topic is... Jeng jeng jeng.....!!!

Cinta Seorang Lelaki..

Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan maybe..rite??. Hati lelaki yg dianggap batu selama ini, tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya..kes hati xcukup kental la ni kan..huhu.. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai oleh org yang amat dicintai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah. 

So,, kat bawah ni ada beberapa tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat sekali:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namundia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.
HARGAILAH.

Creadit to : Penulis artikel ni.. (I dun know d'owner..)


Monday, June 21, 2010

.:Top Blogger Award:.

Da lama tak update blog.. BZ kah aku??.. Owh..NO.. huhu..
Ekceli,, weken baru nie,, aku balik umah..
tibe2 rasa rindu sangat kat kampung halaman.. (^_^)
kat uma line broadband aku tak bape power..
so,, malas la aku nak on9..wat tension je..huhu
baek aku beristirehat bersama mak tersayang je...
waa.......rase heaven sgt dok uma..
weken nie,, nak balik lagi.. yeay!!!..

back to d'title,,
ermm,, dikesempatan aku tengah on9 nie,,
aku pun nak amek la award from myfrenz,, air-ah
yang,, TQ 4 d'award..


1- apa nama blog kamu dan kenapa letak nama tu
-nama blog:..mYway iS MyLife..

reason: i luv myway in mylife.. hope saya akan tabah hadapi dugaan..

2- apa nama url blog dan dari mana datangnya idea tue
- nama url blog:http://atentiqa.blogspot.com

idea dtng dari nama saya sendiri..

3- apa method dalam penulisan misz fatin
- method: ape2 je yang saya rasa nak share with ma frenz..
besenye,, suke tulis pasal moment2 yang terindah in mylife..

4- pernah rasa nak hapuskan blog? sebab musababnya?
-xpenah kot,, even saya rase nak berhenti menulis pun,,
saya xakan delete blog saya.. biarlah die jadi kenangan..

5- pernah ahli keluarga anda baca blog nie?
-penah juge..malunye..huhu=))

6- apa perasaan anda bila ada orang kata blog anda buruk sedangkan
ada orang lain cakap blog anda cantik
- saya xkesah,, janji saya hepi..huhu
setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza..


7- bila blog anda diberanakkan?
-ermm..tgk kat my1st entry la..
mase tue la ari lahir myblog..huhu


8- siapa orang pertama yang tahu anda ada blog?
-saya lah..huhu

9- apa perasaan anda bila ada orang berkata tentang blog anda di sekolah
- erm..no komen..=p

10- 10 orang yang bakal di tag.

lagi 6org xtau nak tag sape lg..
sape2 yg laen yg folo saya..
amek la award ni ye =)

Thursday, June 17, 2010

Muvee time : Karate Kid

Morning myblogger frenz!! Ermmm,, pagi nie saya nak share my view on muvee THE KARATE KID.. Pada sayalah kan,, muvee tue sangat menakjubkan.. Excellent!! Saya yg agak mengantok sikit pun,, segar bugar mase muvee 2 start..siang keje,,so penat sikit la..huhu.. Ekceli,, saya tengok muvee 2,, on midnight semalam with myfrenz.. Ingatkan nak tengok awal sikit semalam,, but,, the muvee is fullhouse booking.. Gile ramai tgk muvee 2.. Thats mean,, cite itu mmg sangat MANTOP lah!! coz,, ramai yg turun cinema.. Midnight muvee tue pun,, panggung penuh even esoknye hari kerja seperti biasa...so,,jadilah seperti saya,,ngntok pg2 pergi kerja..huhu..

So,, sekarang saya nak cerita sikit pasal the muvee la,,


Director : Harald Zwart 
Writer : Christopher Murphey (screenplay) ;
Robert MarkKamen (story)
Starring : Jackie Chan (Mr. Han)
Jaden Smith (Dre)
Taraji P.Henson (Dre's mother)
Distributed by : Columbia Picture
Genre : Action; Drama; Family; Sport

Cerita nie bermula bile,, Dre's mother kene tukar kerja kat China.. So,, mereka pun pindah lah dari US ke China.. Dre mengalami agak banyak la masalah kat kawasan rumah baru mereka tue.. Dre xpandai berbahasa cina,, pastu Dre jugak xde kawan kat sana.. Dre juga asyik kena buli je,, bile die rapat dgn sorng girl schoolmate die.. Orang yang selalu buli Dre tue,, ada kung fu tau.. Die belajar kat satu sekolah kung fu.. tapi,, cara pembelajaran kat school 2,,sangat kejam.. xsuke,,xsuke,,xsuke!! cikgu die xbaik.. Then,, ada satu ari kan,, Dre kene buli lagi ngn budak jahat 2.. Mase 2,, Mr. Han selamatkan Dre.. Dre kagum ngn Mr.Han dan mintak Mr.Han ajarkannye Kung Fu.. Mule2 tue,, Mr.Han xnak.. Then,, bile dicabar oleh cikgu budak jahat tue.. Mr.Han setuju ajar Dre kung Fu untuk satu tournement.. After that,, bermulalah kehidupan Dre yg baru. 

So,,nak tau lagi..  Korang gi la tengok ye.. cerita die sangat padat.. tak akan rugilah kalau pergi tengok dis muvee!! Jaden  Smith tue sangat pandai berlakon.. Bile die nangis kene buli,, saya pun terikut sedih juge..huhu.. hati saya,,hati tisu beb..mudah koyak..huhu=')

azam : lepas ni tak nak tgk midnite lg,, malas nak berkata2 dengan pakguard..huhu..

Wednesday, June 16, 2010

Damai di Hati

.:mood : SAD:.

Malam yang sepi
Aku sendiri
Di ingatan tergambar wajahmu
Tidak kau sedar
Hatiku kau luka
Adakah aku yang bersalah
Yang terluka dan kecewa
Kepedihan yang ku alami
Masih ku terasa
Peristiwa lalu
Waktu bersamamu kasih
Biar ku menangis
Biar ku merintih
Walau terseksa di hati

Pergilah sayang
Menyusur arahmu
Biar ku cari
Damai di hati

Yang terluka dan kecewa
Kepedihan yang ku alami
Masih ku terasa
Peristiwa lalu
Waktu bersamamu kasih
Biar ku menangis
Biar ku merintih
Walau terseksa di hati
seksa di hati
aku begini


p/s : Kite kene belajar terima kenyataan walaupun ianya agak terseksa.. Kalau kite tidak boleh terima kenyataan,, maksudnye kite tidak kuat!! Kalau kite tidak kuat,, macam mane nak handle masalah yang lagi besar datang..  Life iS HarD rite?? We should b strong to thru d'hardness of life.. Be strong, be happy!! Go,,go,,chaiyok FaTin!!

Tuesday, June 15, 2010

Pelupa??..camne nak elak??

sejak dua menjak nie..saya asyik terlupa je di mana saya menyimpan barang2 yg penting.. kadang2,, saya rasa sedih sangat bile tidak berjumpe bende2 tue.. apa yg terjadi pada aku ni??.. adakah aku semakin tua??.. sob..sob..sobb..=(

erm,,,pada kebiasaanye saya dapat rasakan bila ada barang saya yang hilang.. tapi yg malangnye,, saya akan terperasan barang2 itu tiada pada saya,, bile die da seminggu menyembunyikan dirinya.. masa 2 la saya mula gelabah cari barang2 itu.. biasala kan,,letak tempat lain,, then cari kat tempat lain.. so,, kompem2 payah nak jumpe.. waduh2 pening gitu masa mau cari.. cepat sangat aku lupa.. (-_-) 


then,, tibe2 arini aku rajin nak cari cara2 nak elakkan sifat pelupa ni dan share with u'ols.. ni la yang aku dapat :


PETUA ELAK JADI PELUPA


1. Kismis hitam 21 biji setiap pagi. Kunyah sebutir-sebutir dan bukan sekali rap.
2. Madu sesudu dalam air panas segelas. Minum bila suam, setiap pagi.

3. Tidur awal bangun awal
4. Tidak bersetubuh melebihi 2 kali seminggu
5. Kurangkan makan dan kurangkan makan benda masam
6. Banyak makan ikan, sayur, tempeh, ubi, kekacang dan kurangkan makan daging
7. Tarik nafas dalam2 ikut hidung dan tahan 4 saat dan lepaskan perlahan-lahan ikut mulut. Buat 10 kali setiap pagi.
8. Buat stretching bila bangun dari tidur
9. Masa buang air besar, tutup kepala dan jangan buka mulut 
10. Elakkan lihat kemaluan dan najis
11. Baca Quran dan cuba menghafal setiap hari
12. Pasangkan aromatherapy setiap minggu di dalam rumah
13. Pakai minyak wangi setiap hari bila keluar rumah
14. Mandi pagi, petang dan selepas buang air besar
15. Belajar bersabar dengan bersolat atau berdoa bila ada masalah.
16. Sayang ahli keluarga, ibubapa dan kanak-kanak.
17. Tidak bercampur bukan muhrim kecuali bila ada keperluan

P/S : meh la kita cuba amalkan beramai2 ye..(peace)

Sunday, June 13, 2010

Lucky Draw??

Hye blogger...pernah x anda dapat Lucky Draw dalam ape2 je la aktiviti yg anda sertai?? kalau pernah dapat tue,, memang sangat bertuah la korang kan... erm..xmacam misz Fatin nie,, dalam 21 tahun sejak dilahirkan,, xpernah dapat Lucky Draw.. tlg jgn gelakan sy ye..sedih tau..huhu Kesian aku kan??...maybe aku xbertuah kot o rezki belum menyebelahi aku ni.. hope sgt,, nnt aku dapat cabutan bertuah sebijik keta..demand betol..hehe  tapi,, kadang2 tue,, aku jeles gak ngn kawan2 aku yg selalu je menang cabutan bertuah.coz,,aku nak juge hadiah yg die dapat juge..hehe.. erm,,ada yang setiap kali lucky draw je,, mesti die dapat.. sangat2 la bertuah die tue kan.. 

so,, kali nie aku nak cube nasib lagi dalam lucky draw nie... aku nak join contest CIK ALENG..hehe.. mana la tau kot2 contest ni akan merubah segalanye..huhu.. berangan je lebih aku ni..huhu..

kepada sape2 yg try,, just klik [here] utk tau maklumat lanjut..

Picnic : at Blue Lagoon


so tired today.... penat bermain ombak...huhu.. Lama sungguh aku tidak bermandi-manda di tepian pantai.. Masa kicik2 dulu,,sangat suke picnic kat tepi pantai..selalu juge camping kat laut.. Tapi sejak menjadi remaja,, aku da jarang sangat2 g mandi laut..mybe kat area laut panas kot..jage kulit..poyo je aku nie ek..huhu.. Aku lebih suke berkhelah dekat air terjun..so,,cool,,nyamannyerrrr.....(^_^) 


ok ok,,back to topic,, td,aku dan kawan2 pergi la berpicnic kat PD specific place : Blue Lagoon Kami pergi pagi ke sana, so,, air stil pasang lagi.. seronok la untuk mandi-manda.. mereka yg dtg lewat,,mandi pasir je la coz air surut suda,,huhu.. ramai jugak org yang menghadirkan diri ke situ..huhu.. macam2 ragam manusia yang dapat aku perhatikan dekat sana.. ramai anak2 kecil yang comel2 berlari-lari dan bermain air dan pasirdi gigian laut..macam aku kicik2 dulu la..hehe 

selepas aku dan kawan2 sudah penat berlawan ombak,,kami pun berangkat la pulang.. before that,, kami naek rumah api dekat Hutan Rekreasi Tg. Tuan dulu dekat je dgn Blue Lagoon tue.. pemandangan laut dari atas itu,, sangat la menakjubkan.. amazing.. if otak tengah serabut,, sesuai sgt tempat itu untuk me'release'kan tension di situ..huhu.. tp,, jgn naek waktu tgh hari la,, panas la pula nnt.. 

Meh la layan pic kami di sana :

 kami berkhelah..(^^,)

jom main air..

air surut at Blue Lagoon

at rumah api

Tg.Tuan




Saturday, June 12, 2010

Contest lagi


Aku sekarang ni da gila contest,, sekarang da rajin ber'blogwalking' n bile da berjalan2 tue,, macam2 la aku tengok.. then jumpe la contest by ASaDa RyutaRo.. huhu.. so,, aku pun nak join la... (^_^) Even aku rasa macam payah je nak menang,, tapi aku nak cuba juge,, mana la tau kot2 ada tuah.. Bak kata pepatah 'Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa yang tau..' Is it rite??..huhu.. before,, aku berceloteh banyak2 lagi,, baek kite tgk ape yg diperlukan untuk join dis contest..


Syarat-syarat adalah sangat mudah!!
  • Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain
  • Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca..
  • Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini.
  • Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan.
  • Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry ini untuk asada terjah. selesai..
  • Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda.
  • TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. masuk je 2 july, tutup..
contest banner

so,, setelah da belek2 pic kat dalam mylappy,, aku da pilih 3 pic yang bagi aku menarik jugak la kot..huhu..



1st picha= kepenatan seorang sahabat..huhu

2nd piccha=keabadian,,mengabadikan moment yg pertama kali kurasai..

3rd picha=kegembiraan melepasi rintangan




All dis picture di ambil masa aku g hiking kat Broga Hill last weken.. 1st and 2nd picture,, di snap oleh saya sendiri..nice rite??..puji diri sendiri pule..huhu.. Antara sebab saya memilih pic2 ni adalah kerana saya suke background all dis picture,, die mempunyai keunikan yang tersendiri..Like it..!!  Thats all..TQ..(^_^)


Friday, June 11, 2010

Contest : Photogenic Contest

today,,aku nak join contest la.. td blogwalking.. then,,jumpe la contest ni.. macam menarik je.. so,,aku pun join la..huhu.. nama contest ni adalah Photogenic Contest.. Contest dianjurkan oleh Cik Izyan Izzaty..
ni lah person yg anjurkan dis contest,,she cute rite??..

Term and condition adalah seperti kat bawah ni : (aku copy dari Cik Izyan Izzaty je..huhu)
1.terbuka kepada semua peringkat umur.
2.gmabar anda seorang ! kalo ade org laen,u are REJECED, :p muahahaha !!
3.gambar anda mestilar sePHOTOGENIC yg mugkin, nampakkn'umph~'nya .. hee :p ,
xkesah ber"edit ke tidak" yg penting 'umph~'nya Cik Izyan Izzaty nak tgk !! hihi :P
4.hanya sekeping gmabar sahaja d benarkn ok ??
5.mestilah menjadi follower YEYEN aka IZYAN IZZATY
6.sediakn entry khas untuk contest ni dan tag minimum 3org .[org2 yg d tag mesti tau ok ?? kalo x , Cik Izyan Izzaty SAMAN ! haha :P]
7.letakkan BANNER CONTEST yg ada d sidebar Cik Izyan Izzaty d BLOG anda ok ?? :)
8.tarikh tutp contest ini ialah 30 JUNE 2010..

so,,for dis contest,, saya mempertaruhkan pic kat bwh nie,, huhu..

why i choose this picture??..

erm..xtau la nape saya pilih pic ni..
saya nie,,xde la photogenic sangat..
tapi,,sangat suke berposing..pantang nampak camera..=p
gambar ni agak latest la gak..
last week kot saya ber'photogenic' kan diri yg xberapa photogenic ni..huhu
suke pic ni coz background die look nice..
n love myeyes n mysmile..huhu..sweetkan??..ops,,terperasan la pule..=))
location : The Mines

time 2 tag myfrenz...jgn lupe join tau

kepada yang nak join n get more information bout dis contest,, just click contest banner kat sidebar saya ye.. 

Thursday, June 10, 2010

Alamanda..oh..Alamanda

Dalam dua ari nie,, aku rase seronok sangat..dua malam berturut2 aku g Alamanda..on tuesday,,aku g ngn DEAR.. hepi sgt die dtg jumpe aku..huhu ekceli,, g alamanda nak makan Domino tapi,,aku ni senget betol la..tersalah tempat la pule,,kat Alamanda,,mana ada Domino...huhu..so,,DEAR pun decide on that night kami makan pizza hut je la.. Erm,,ok juge la,, kami amek pizza yg baru 2..sangat2 besh...1st time makan 2..memenuhi cita rase betol la...huhu..nnt nk mkn lg la..huhu

aku jatuh cinta wif pizza fish king..=))

me n DEAR..

Last night pule,,aku g Alamanda lagi.. kali nie,,p dengan myfrenz (Aino,Mira,Ct,Senah).. kami g tgk muvee,, kami tgk cite.. LAGENDA BUDAK SETAN.. aku suke jalan cerita die.. n lagu 'Bila Cinta' tue sgt kene dgn cite ni.. Cite ni,, amat sesuai dengan jiwa ku yg lembut..kihkihkih.. Die telah membawa aku sedih bersamanyerr...sedih seh,,tangkap leleh..huhu.. Ape yg aku dapat dari cite ni ialah,, dalam bercinta ni,, banyak halangan n dugaan yang perlu kita tempuh dan hadapi bersama.. Aku rasa,,sangat sukar untuk mendapatkan cinta sejati...Cinta itu,,perlukan pengorbanan.. Jujur dan ikhlas itu,,sangat penting.. kite jgk jgn la terlalu mengikutkan perasaan dalam melakukan sesuatu.. Lagi satu,, aku suke watak Kasha dalam cite ni..aku arap DEAR aku leh jadi romantik macam Kasha..hehe..(^_-) 

thumbs up 2 dis muvee..(^_-)