Tuesday, December 11, 2012

Maju selangkah KEHADAPAN

Assalamualaikum
Salam Sejahtera Sume!!

Hye Sume!! Kali ni, Faten just nak share pasal majlis pertunangan Faten pada hari Sabtu lalu bersamaan 8 Dec 2012. Macam tak percaya je dah jadi tunangan orang.. huhu.. Pejam celik pejam celik dah bertunang. Then,, pejam celik pejam celik lagi dah nak kawin pula nanti.. hoho.. Rasanya macam semuanya berlaku dengan pantas.. Cepat je umur ni dah meningkat. Ingatkan masih anak2 kecil lagi.. hoho

Firstly,, Fatin nak cerita pasal hantaran. Semua hantaran yang nak diberi pada pihak lelaki, Faten yang gubah sendiri tau. Dalam masa 3bln bila tahu nak bertunang je, dengan gigihlah Faten menggubah segala bagai hantaran tue. Setiap kali hari cuti,, dok lah mengadap hantaran2 tue.. Al-maklumlah,, pekerja buruh kasar.. Cuti 2 hari je dlm sebulan.. huhu.. Dan akhirnya, sampai masa siap juga hantaran2 sume.

 Baju pula Faten tempah special untuk majlis pertunangan nie. Biasanya orang bertunang lebih banyak yg prefer baju satin lace tue. Tapi Faten mahukan yang simple. So, Faten just tempah baju Cotton Peplum je. Its simple but, I really love it. ^^


Then, pada hari yang bermakna tue.. Faten di make-up kan oleh kak Salina (Salina Bridal). Make-up die look natural. Faten suke sangat. Ramai cakap Faten cantek.. (Yeke??.. Perasan sudah..hoho..) Ingat kalau kawin nanti pun nak ambil Kakak Make-up yang samalah. Rasa macam serasi pula dgn make-up nya..weeeee... Selesai make-up sume jam 10.20am. So bila dah siap sume,, makin berdebar2 lah pula rasa.



 
Rombongan sampai dalam pukul 10.50am. Setelah bincang punya bincang, tibalah masa mak si Dia menyarungkan cincin. Neves Cik Fatin bertambah-tambahlah banyak. Bilamana cincin tersarung, rasa macam tak percayalah pula diri ni dah menjadi tunangan orang. Dalam pada itu, Faten berdoa agar ikatan yang terjalin akan kekal sehingga langkah yang seterusnya.


Dengan ini,, Faten ingin mengucapkan ribuan Terima Kasih kepada Mak yang tersayang, Makcik2, Pakcik2, Sepupu Sepapat yang dikasihi kerna dengan gigih telah membantu melancarkan perjalanan majlis Pertunangan Faten & Hafiz (Dah macam bagi ucapan meraih undi la pula..huhu..). Jasa kalian sangat Faten hargai. Alhamdulilah semuanya berjalan sepertimana yang telah dirancangkan. Segala kekurangan harap dimaafin.

Layan gambar yok.. Sila jangan muntah tengok gambar2 yang banyak.. peace ^_^

Lovely Mom
Nenek kesayangan
 His siblings
 Crazy Kazen..
Frenz + Kazen
Hope our relationship EVERLASTING

Till then

^_^


 

1 comment:

Cinta hazanis said...

cantik. tahniah sis.:)