Tuesday, July 27, 2010

KoTa KeriangaN

Salam manis untuk semua,, petang ni saya nak share dengan awak2 semua pasal kegembiraan kami sewaktu di Kota Keriangan,, Genting Highland.. kami pergi naek atas sana on last saturday.. kami pergi menaiki bas Go go Genting from KL Sentral..huhu.. Kami pergi ni ikut pakej so,, wang kos yang diperlukan adalah sebanyak RM41 je..(harga ni untuk bas pergi-balik dan outdoor game's tiket)

Before,, saya nak share gambar2 kami di sana,, saya nak luahkanlah sedikit rasa tidak puas hati saya kepada driver bas yang kami naik tu.. Saya rasa,, driver tue macam tak ada perasaan je.. Geramlah juga saya even yang kena tue bukan member saya.. Cerita die camni,, masa bas yang kami naiki itu hendak mulakan perjalanan,, ada member salah beberapa orang penumpang ni terdatanglah lewat sikit.. Kawan yang dalam bas tu pun,, suruhlah driver tue tunggu sekejap.. tapi die tue buat tak tahu je.. So,, kawan tu pun macam agak tension la dengan driver tu.. so,, die balik la ke seatnya.. Then,, masa bas tu baru je gerak dalam 3,4 langkah.. Kawan yang tadi tu pun menjerit,, "Uncle,, berhenti!! saya dah nampak kawan saya tengah kejar bas ni.." Tapi,, yang buat kawan tu lagi bertambah bengang saya turut merasa begitu dengan driver itu ialah,, die tue boleh je bawa bas lagi laju kehadapan.. Tanpa rasa prikemanusiaan,, die tinggalkan je kawan tue begitu.. tak patut betol!!.. saya rasalah kan,, kalau dia berhenti sekejap, tak beri kesan pun pada kami penumpang lain.. Ish,,tak patut betol driver tue.. Kejam!!

Itu sahajalah cerita saya,, jomlah kita layan picha kami di sana.. (^_^)


KAMI = 10 of us go together..

colourful..LIKE

our first game on dat day is...

cyclone

dat boy are very talkative..

2nd game,, corksrew.. BEST..

3rd game is...

Pirate Ship..huhu

sayalah perosok..hehe..ops...nasib baek tak pecah..

4th game is spinner = peningnye saya..

hepi2...NICE!!

hoorey...yeay..(^^,)

sweet memory'2010

note : tak dapat naek sume game dis time,, terlalu ramai manusia on that day.. 6 game only.. however,, we have fun there.. 

21 comments:

JaiVin said...

With what words shall I describe the beauty of Kerala? Is it fascinating, charming, astonishing, magnetizing, gorgeous, spell binding, mind blowing? But to the matter of fact, Kerala is beyond all these. It is beyond visual and verbal description. You won’t believe, Kerala is one of the most beautiful and charming state in India visited by tourists from all the nook and corner of the world. Nature have blessed this beautiful state with all this impressions, like backwaters, evergreen natural bounty, pristine beaches, aromatic hill stations, exotic wildlife parks and sanctuaries, etc. More of all there are many other fascinating attractions which Kerala will gift you as a surprise on your Kerala tours

mier@merr said...

okeh la tu dpt nek 6...masa pegi dlu dpt nek lg sket..sbb asek ujan.,byg game totop...huk2

E.d.Y said...

bestnye g genting..lama tak g sana

misz FaTiN said...

mier@merr : a'ah kan.. hujan rugi je pegi.. tapi xpe lah,, dpt rase aircond free..huhu..

misz FaTiN said...

edy : sgt besh.. tapi die xjd xbest ckit coz xdpt naek spaceshot.. :(

sop said...

betul tuh, kalau nak pas main, pergi hari bekerja biasa.. br x der org..
kalau time cuti sekolah atau hari minggu.. penat dok tunggu giliran jer..

misz FaTiN said...

sop : fatin sokonh kate sop 2.. tapi weekdays ada clas.. susah nak pi.. :(

azieda razak said...

lawa pic lompat tue...
hihihi...

misz FaTiN said...

azieda : TQ dear.. byk kali try 2..huhu..

sweetsal said...

bestnyer gi jalan2..lama takgi Genting, teringin pulak..

yui92 said...

pnah g genting masa abis spm dulu...haha org ramai sgt sempat main 4 ja kot....

Fakhrur Razi berkata said...

hahaha mungkin juga driver tuh telinga kurang berfungsi xD

ps: best larh genting... dh lme ak dop pi situ xD
rindu nk tgk solero..
stakt tgk je nek xde brand xD

misz FaTiN said...

sweetsal : nnt pi la,, ajak family ye..:))

misz FaTiN said...

yui92: nnt pegi la lg...seronok tau..hehe..:))

misz FaTiN said...

Fakhrur : sy xrase yg die xdengar.. erm..die buat2 xdgr je..

nape xde brand naek solero.. best tau,,naik sekali,, pasti nak naek lg..hehe..:)

fathiah said...

best nye. nk p jgk...

misz FaTiN said...

fathiah : p la.. meriangkan..(^^,)

pilotHans said...

hi..seems u had a wonderful time with ur buddies... ;)

misz FaTiN said...

pilothans : yesza!!.. u rite..huhu

YOUsoF said...

waa seronok abes la dapat menguji 'ketakutan' diri tuk try game² dlm tu.. ( penah jejak kaki sekali je kt sne)

paling best SPACE SHOT la. (sangat² mengecutkan perut at the beginning ;D)

misz FaTiN said...

yusof : space shot mmg sgt besh..
tapi,, yg pegi kali ni,, xpat maen coz t'lalu ramai org..