Thursday, September 30, 2010

Fire Drill

salam readers..
hye..hye..hye..
u'ols pernah tak kena paksa pergi fire drill?..
fatin selalu tau.. start dari sekolah rendah,, sampai ke U ni..
ada je fire drill.. buhsan..-_-
actually,, memang la fire drill sangat perlu,,
tapi masalahnye,, time die buat tu yang tidak kena tempatnya..
masa zaman2 sekolah dulu,, dia selalu buat waktu tengah2 hari,,
ouchh..panas tue.. terbakar kulit u..huhu
bila kita duduk hostel pula,,
die selalu wat waktu tengah2 malam,,
mengantok beb..(~ ~')

Last nite,, kolej fatin buat fire drill,,
arghhhh.. tekanan seh,, 
fatin semalam dah la kelas full,, dari pagi sampai malam..
sangat2 letih!!
so,, for sure lah fatin tido awal that nite..
masa sedang enak dibuai mimpi,,
tiba2 je dengar bunyi loceng kebakaran..
apa lagi,, kelam kabutlah bangun siap2 turun ke tempat berkumpul..
Lama jugalah kena duduk kat situ,, (12.30-2.00am)
tunggu AJK ambil kedatangan,,
pastu dengar bomba bagi taklimat,,
pastu tengok demostrasi padam kebaran..

AJK check kedatangan 

inilah kami,, dimana saja pasti begambar kenangan.. ^_^

Pakcik bomba tengah bagi taklimat tu..

alat pamadam api jenis serbuk


Demontrasi padam kebakaran

 after dah tamat fire drill tue,,
balik bilik sambung tido..zzZZzz -_-

5 comments:

E.d.Y said...

kalau time sekolah dulu, lepas amek attandance terus masuk bilik balik..haha

eT said...

ciannyer kene bgn ngahtido..hehehe...
akak xpenah lg "join" fire drill ni...huhu

Azwandy Bin Muhamad said...

Firedrill ni penting tau...
Incase nanti blaku kebakaran btl2 x la kelam kabut...

misz FaTiN said...

edy : awal nye msk balik, xde demo pdm kebakaran ke?

kak et : tau xpe cian kan..huhu.. kenapa xpenah join.. xaci..^_^

misz FaTiN said...

azwandy : mmg penting,, tapi masa die wat xbesh la..huhu