Saturday, May 21, 2011

Jauh itu hanya sekadar JARAK

Assalamualaikum
Selamat Sejahtera myLOVELY readers..

Siapa kat sini sedang bercinta jarak jauh?.. Cinta begini sangat extream kot..hoho.. Apa perasaan korang bila bercinta jauh-jauh ni. Adakah korang rasa cinta korang tergugat?.. Tak perlulah rasa begitu. Jauh itu hanya sekadar JARAK.. Kalau betul DIA adalah jodoh korang. Usah GENTAR!!. Jodoh tak akan lari ke mana. Jika DIA bukan jodoh korang. Redha sajalah. Mungkin ada yang lagi baik tercipta untuk korang.

Kat sini fatin nak sharelah sedikit tips yang boleh kekalkan kehangatan cinta jarak jauh ni..huhu.. bajet macam Dr.Cinta pula fatin nie..hoho..

Firstly,, yang sangat penting adalah kepercayaan..
Korang kena tanamkan sikap percaya dan mempercayai antara satu sama lain.
Keduanya,, korang perlulah saling berhubung..
Paling koman pun,, 1 hari 1 message pun jadilah..
Sekadar memberitahu khabar berita.. Tak adalah korang rasa risau2 selalu..
Ketiga,, korang mestilah setia
Janganlah main kayu tiga pula kat belakang..hoho
Tak baik tau memainkan perasaan orang..
Keempat,, jangan terlalu mengongkong
Beri kebebasan kepada pasangan anda..
Tapi bila si DIA dah beri kebebesan,, korang jangan pula salah gunakannya..
Lastly,, cari masa untuk berjumpa..
Kalau dah jauh tu,, sure ada terselit perasaan rindukan..
Jgn biarkan rindu itu memusnahkan perhubungan anda.
So,, carilah masa untuk berjumpa seketika.

Cukuplah 5 tips dari fatin. Yang lain2,, korang fikirlah sendiri.. hoho.. Akhir kata,, Jodoh dan Pertemuan itu di tangan tuhan. Kalau dah tiada jodoh,, korang bercinta macam mana pun.. Ia tetap tak akan menjadi. Renung-renungkan.. 

One more thing,, dun forget to wish her/his bezday..
If beri hadiah lagi BESH..hoho..


Love..Love..Love
Till Then,,
^_^



11 comments:

mad khaz said...

setuju! XD

bantalbucuk said...

ehem..macam untuk diri sendiri je..hehe ^_^

malessa salleh said...

birthday saya nak hadiah jam macam tu boleh tak ? warna pink jugak ! :) hehe

kemei said...

huhuhuhh...jd bdk baik2 ek..

Anonymous said...

fuyoooooooo...doktor cinta 2...

forever love said...

doktor cinta datang da.. hihihi

msredcheesecake said...

CIK FATEN,
YG NO 1 TU FAIL LA...KALU DISTANT LOVE...MMG MSRED REJECT...HEHEE...SBB DA TAU KELEMAHAN DIRI SENDIRI YG SUKAR PACAYA KAT LAKI...KEHEEE

NOOR FATIN said...

saya pun bercinta jarak jauh. hehe insyallah xlama lagi dekat la :P

yang penting percaya dan jujur! insyallah jauh mana pun, akan kekal kalau dua2 pasangan amalkan sikaap tu

Edy Zaidi said...

dah serik bercinta jarak jauh.serik..trauma..huhu

p/s : maaf...dah lama xmenjenguk blog ni...:)

aLieF si Muncung ManiS said...

doctor cinta yang hebat ni...alief tak pernah bercinta,,apatah lagibercinta jarak jauh...hehe..:P

Raji and Yeen said...

hadiah eh.. nk kena start cari nih
hahahah