Tuesday, January 18, 2011

Jom SHOPPING

Assalamualaikum,,
Selamat Sejahtera myLOVELY readers..

sudah agak lama juga fatin menyepikan??,,
ada sesapa rindu fatin tak?..hehe..
(fatin tahu,,mestilah tiada coz i'm not a femes blogger.. T_T)
As I said before,, bila dah masuk campus ni, for surelah,
my sweet blog akan di anak tirikan..
Yela, busy lah sekarang. Sibuk berusaha menyiapkan FYP.
Tapi,, dalam kesibukan, masa bershopping tidaklah dilupakan..hehe..
So, last sunday I went to TIMEs SQUARE untuk bershopping sakan..hehe..
KAMI bershopping start pukul 10.00 am till 6.00 pm..
sangat puas hati,, coz dapat memilih dengan aman dan beli apa yang diingikan..
balik kolej terus PENGSAN..haha..
kat sini,, fatin nak bagilah sedikit TIPS supaya anda dapat bertahan bershopping berjam-jam lamanya versi fatin..hehe..

TIPS SHOPPING BERJAM-JAM LAMA


1. Set TARGET. Maksudnya,, selagi belum dapat apa yang diinginkan, jangan pulang!!
2. Pergilah dengan KAWAN yang gila shopping juga. Maksudnya, kawan2 yang tak merengek nak balik awal..hehe..
3. Set BADGET untuk bershopping pada hari tersebut. Selagi belum melepasi badget, anda boleh terus bershopping.
4. Jangan pakai HIGH-HEELS. Ia boleh, menybabkan MOOD bershopping berkurang coz kaki akan cepat letih.
5. Jangan abaikan waktu LUNCH. Maksudnya, lunch pada waktunya bagi mengelakkan perut anda terseksa.
 6. Walaupun dah seronok bershopping, jangan lupa SOLAT pula
7. Abadikan kenangan sewaktu bershopping..hehe.. Banyakan bergambar.. so,, tak adalah boring sangat nanti..^_^

so,, setakat ini jelah yang fatin dapat SHAREkan..

KAMI si kaki SHOPPING..hehe

Lunch is important


Sharing is Caring,,
Till Then
^_^


note : sekarang ni tak dapat nak berblogwalking selalu. Line tenet semakin slow.
however, fatin akan berusaha membalas jejak u'ols bila free and line tenet laju.
so, don't forget me ya.. (^^,)


22 comments:

bantalbucuk said...

wah..bestnye dapat shopping lama2.. :D

Cik Shag said...

Wahh~ Shopping apa je Fatin? Kat TS boleh putih mata kot. Banyak gila choices =.='

forever love said...

wah..sonok nya shopping..tp atq xsuke shopping..sllu dah target ap nk beli..tp mesti xkn beli punya lah...badget pun dah ada..tp mesti bnd lain..cmne tue.? hehe...

rindu gak la ngn blog die nie..ihihi

fathiah said...

shopping mmg best... duit pun best :)

nora said...

dah lama tak jalan jalan g shopping, uwaaaaa rinduuuuu

ejulz said...

balik rumah mesti berurut kaki tu kan? penat punya pasal.. haHa

NOOR FATIN said...

sy suka shopping tapi bukan jnis lama2. nanti sy sendiri yang bosan.. keh3!

Cikbelog said...

cikbelog tak suka kira duit pas shoping. nanti konpem nyesal sebab beli banyak barang dan semua barang tu konpem2 tak berapa penting pun sebenarnya.hehe

misz FaTiN said...

bantalbucuk : best woo.. hehe.. ^_^

misz FaTiN said...

cik shag : tau xpe.. mmg putih mata kot.. pening nak wat pilihan.. klu boleh,, macam nak bawa TS 2 balik je..hehe.. ;p

misz FaTiN said...

forever love : payah kalo gitu.. apa kata atiq belanja fatin. sure target atiq akan tertunai dan badget atiq tak lari..hehe.. ;p

misz FaTiN said...

fathiah : tahu tak pe.. time tak de duit, of cos mood bershopping akan lesap..hehe..^^

misz FaTiN said...

nora : jom shopping..hehe.. ;p

misz FaTiN said...

ejulz : tak berurut pun. da pengsan, tak rasa pape dah..hehe.. ;p

misz FaTiN said...

noor fatin : owh..macam 2 pula ya.. baguslah gitu, xbanyak duit yang mengalir.. ^_^

misz FaTiN said...

cikbelog : fatin plk suka kira duit lepas shopping.. manu tahu kot2 ada duit yg tercicir..hehe..

neway, if beli brg yg tak berapa penting tu,, ekceli cikbelog telah melayan kehendak bukan keperluan.. so,,ati2 dengan kehendak kita..hehe.. :)

♔ alice charlotte ♔ said...

jeles ar..
harap2 la dpt g shopping dlm msa tdkat nih.. )'=

Burp said...

manyak nye awek~

tetibe nak nnyi~ yang mana satu~ pilihan kalbu~ hahaha :P

Raji berkata said...

hahaha no wonder perempuan tahan bershopping even berjam2 sekalipun =.="

misz FaTiN said...

alice : gudluck babeh.. >.<

misz FaTiN said...

burp : hehe.. jgn nakal2.. ;p

misz FaTiN said...

raji : perempuan kan?.. besela 2.. nafsu membeli belah tinggi tu.. ^_^