Saturday, January 22, 2011

Broga Hill vs Sungi Tekala

Assalamualiakum
Selamat Sejahtera myLOVELY readers,,

Yeay!!!,, fatin dapat menawan BROGA HILL untuk kali kedua,,
Tak percaya fatin HIKING untuk kali kedua? Mari tengok en3 INI
Kali ini,, fatin pergi ke sana seramai 12 orang..Sangat SERONOK pergi beramai-ramai.
KAMI mula mendaki bukit jam 6.30 AM,,dan KAMI sampai di puncak jam 8.30 AM.
Ekceli,, boleh sampai awal lagi tapi, disebabkan beberapa masalah yang tidak dapat di elakan..
Waktu pendakian kami jadi LAMA..BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT
betul tak??
Lepas berHIKING dan peluh pun telah mencurah-curah,,
kami pun pergilah bermandi-manda di Sungai Tekala.
Terasa nikmat mandi sungai,, airnya sangat2 sejuk okey!!..
Menggigil tubuh ini..

Nothing to Say,, jom layan picha CUTI THAIPUSAM kami..
^_^

Pendakian ke puncak

Keriangan di PUNCAK BROGA!!!

.:12 of us:.


.:Sungai Tekala:.



Then,, balik dari SEMENYIH tue,, fatin pergi jumpa some of SAHABAT BLOGGER,,
kami jumpa di TASIK SHAH ALAM,,

dari kiri :  ina , yuni , elis wani , kek lapis apple, atiqnana

penat-penat pun,, fatin pergi bejumpa mereka coz tak nak menghampakan permintaan atiq..
Tengs to atiq coz belanja kami minum..
Kepada yang lain,, nice to meet u'ols


Happy sangat itu hari even sangat letih,,
Till then,,
^_^


note : Broga Hill sangat keras coz banyak batu. So if u'ols pergi sana, be careful ya. Take care.


49 comments:

mian said...

wahh.atiq pon ade lah.haha
bes betol korang wat reunion =)

Cik Shag said...

Pergh~ Shag bila tah nak tawan kali kedua. Kiki. Shag ada kenangan sedikit buruk kat Sg Tekala. Smp skrg tak berani p sana dah :P

misz FaTiN said...

mian : ni sume atiq punya rancangan la.. >.<

misz FaTiN said...

cik shag : fatin mcm nak gi lg lepas turun 2,, tp ble dgr brita pasal ada student kena hempap batu on d'day we go.. da mcm was2 je nak pi lagi.. -_-

E.d.Y said...

xpernah lg sampai bukit broga..dgr cite ada org parah kene hempap batu...bukan dari team korang kan?

ahsfantasy24 said...

wah bestny...!
da lame xdaki gnung,

brangan nk gnung kinabalu,
tp ekonomi xmngizinkan, huhu~

forever love said...

huhuhu...thnx kak...atq pun letih gak hari tue...next time kte pi mnd air klorin lak erk..haha...

sama-sama pasal air tue.kecian akk tggu lamank dekat sejam..almklumlah..nama je org selangor, tasik shh alam pun xpernah pusing lagi.1st time tue..hihihi

NOOR FATIN said...

ala bestnya!

misz FaTiN said...

edy : bkn dr team kitorg.. tp student uitm gak. kitorg pun mula2 xtau ada org kena hempap batu,, tp mse kitorg nk blk tue,, nampaklah ada bomba n ambulans dtg..

misz FaTiN said...

ahsfantasy24: if nak gi gunung kinabalu, ajak la sy skali.. nak join la.. teringin juga.. hehe

misz FaTiN said...

foreverlove : hehe...tgk la dulu ye pasal mandi air chlorin.. ;)

its ok psal tgu tue.. small matter dear.. ^_^

misz FaTiN said...

nor fatin : best maaa.... :)

Farhana Sahri said...

waa....pic nana pn ada la..hehee...

forever love said...

akk xleh mnd air clorin ke.?

misz FaTiN said...

farhana sahri : suke tak? hehe.. nnt boleh jumpa lg.. ^_^

misz FaTiN said...

forever love : boleh jelah..
maksud akak tgk dulu 2,, if free akak join la.. :)

forever love said...

owh..gaya nya macam xleh mandi air clorin..hihihi..

ok..atq doakan akk free time tue...hikhikhik..

amin :)

shazmonaz said...

yezz broga d best..

http://shamonaz.blogspot.com/2010/11/bukit-broga.html

misz FaTiN said...

forever love : akak suke je g mandi2 ni,, tp air laut je skrg da kurang.. air lain sume bole je..hehe

misz FaTiN said...

shazmonaz : yeah!! u are right.. there have a nice view..^_^

forever love said...

hehehe..xmoh la air laut..nty hitam..hihi..pastu nty rambut keras..hahaha

.: iEyLa :. said...

bestt nye...sg.tekala da g...
tp broga xlepas2 ni..hehe

bantalbucuk said...

wah..best nya fatin..dah naik kali ke2 lak tu..pastu g mandi kat sg tekala..bestnyeee..!! ;D

arep_lockermonth said...

pic yng kat lalang tuh semard!

misz FaTiN said...

forever love : sesekali xpe lah.. hehe.. ^_^

misz FaTiN said...

ieyla : pasni g la broga.. da dkt da dgn sg.tekala.. :)

misz FaTiN said...

bantalbucuk : lepas ni eika g la lagi.. fatin suka hiking ni,, boleh isi masa lapang.. :)

misz FaTiN said...

arep_lockermonth : tengs.. ^_^

sembil9n said...

menarik weyh~ giler arh!

forever love said...

haha...xnk la..nk putih balik dah la ssh..ari tue mnd kat wetworld pun dah gelap..

nora said...

siyes jelessssssss

bantalbucuk said...

tula..de gak terpikir nak g lagi..tapi sejak kes budak uitm kena hempap batu tu jadi takut lak..huhu

ASaDa RyutaRo said...

mmg pemes giler lah puncak broga ni. ada 3 blogger yang saya tau pegi panjat bukit broga minggu ni. dahsyat!

ARJUNA.Inc said...

hehe..bru nmpk kt fb gamba nih...waa...kwan2 sy pn da nek je broga hill..sy je blom~..t nk p jgak la..hehe..mesti bes..wt photshoot skli la..hehe..

nora said...

babe cepat ar tuka cerita baruuuu

i dah tak tahan tgk broga hill tuuu

jelessss

Burp said...

manyaknya lengluii~ :P

misz FaTiN said...

forever love : xpelah gelap sikit..
hitam itu manis maa.. ;p

misz FaTiN said...

nora : jgn la jeles2 ye.. nnt kita g nak?.. hehe..

p/s : i da tukar en3 baru bg menunaikan permintaan u.. hehe.. ;p

misz FaTiN said...

bantalbucuk : if ika nak gi lagi,, berhati2 ye. semoga selamat segalanye.. :)

misz FaTiN said...

asada : mmg ramai sangat org pergi ke sana. masa sy pergi, mmg tak ada space nak lepak kat puncak coz ramai org.

misz FaTiN said...

arjuna : view kat sana mmg cantik,, buat photoshoot mmg sesuai sgt la.. ;p

misz FaTiN said...

Burp : lengluii itu ape?

misz FaTiN said...

sembil9n : menarikan?.. kamu bila lg nak pi?

forever love said...

kalau mmg hitam manis xpe..nie x..hitam terbakar..xmohla..nk cerah balik payah...haahah

Raji berkata said...
This comment has been removed by the author.
Raji berkata said...

hohoho xpenat ke weh?
tinggi x Broga hill tu?
igt nk pergi gak lah nnti owh

misz FaTiN said...

foreverlove : sesekali xpelah sayam..huhu.. ^_^

misz FaTiN said...

raji : xpenatlah.. even penat pun,, bila sampai atas rasa puas gila kot..huhu..

xtinggi mana pun.. laratlah mendaki..

forever love said...

huhu...xleh2..haha..zaman gelap sebab terbakar dah lepas..