Monday, January 31, 2011

Day 1 : A day be a tourist Guide

Assalamualaikum,,
Selamat Sejahtera myLOVELY readers..

Halo..halo..halo..
Sekarang fatin tengah cuti sem,,yeay!!!
..Home Sweet Home..
^_^
Fatin balik melaka khamis petang kelmarin,,
Kali ni,, fatin tak balik sorang diri ye,,
fatin balik dengan kawan-kawan fatin..
mereka datang melaka coz nak melawat-lawat melaka..
so,, fatin dan beberapa kawan fatin yang orang melaka juga,,
dengan rela hatilah menjadi tourist guide mereka..
Jom ikuti kisah kami round d'Malacca..

Sewaktu menunggu kawan kami menjemput kami di Melaka Central
dari kiri : ajar(tuan rumah juga), mira, jijah, fana, emy, risma
tengs korang coz sudi datang our place..
^_^

Da sampai melaka,, of courselah kena singgah makan ikan bakar.
Kami bersantap di Medan Ikan Bakar Umbai 

Lelaki itulah yang membelanja kami makan Ikan Bakar
Tengs Mr.Afiq
Kami rancang nak Share-share bayar bil,,
tapi,, Mr.Afiq dengan rela hati ingin membelanja kami..
owh.. segan kami di situ kerna kebaikan Mr.Afiq..
>.<


 Santapan kami,, sangat kenyang malam itu..
Ada ikan bakar, ikan masak 3 rasa, kangkung goreng belacan, sotong goreng tepung, kerang bakar, kupang sos sour.

Berposing di Muara Sungai

Lepas puas berphotogedix di kawasan medan ikan bakar itu,,
kami pun berangkat pulang ke rumah dan berehat..
Save energy for the next journey..huhu..
Thats all for our story on the DAY 1 Round d'Malacca.


Till then,,
^_^


p/s : wait for the next story.. ^_^
p/s/s : ada sesiapa yang nak fatin menjadi tourist guide mereka di Melaka?..hehe

33 comments:

Raji berkata said...

ala weh nnti gitaw ak location der
ktorg dari dlu nk pergi
tapi tah mne tmpt yg famous dgn ikan bakar pun dh lper owh
bestnyer :9

deAnza-wAnda said...

wahhh.... dah lame x makan kat umbai tuh...

bantalbucuk said...

fatin..naseb baik tak jatuh dalam sungai tu..macam nak terjatuh dah..hehe..macam best je makan kat situ..nak jugak..bila nak bawak kita? ;D

forever love said...

saya nk akk jadi pemandu pelancong..hehe...

banjir x kat tempat akk?

misz FaTiN said...

raji : kamu tau umbai x?.. kat situlah ikan bakar yg femes kat melaka.. nak kedai yg best, gi kedai yg kitorg g. kedai paramesara ni. kedai dia belah ujung sekali kat medan ikan bkr umbai tu.

misz FaTiN said...

deAnza-wAnda : nnt if nak gi makan kat sana lagi.. ajaklah fatin sekali..huhu.. ;p

misz FaTiN said...

bantalbucuk : jauh lg la syg dr sungai 2..huhu..
dtg lah melaka,, nnt fatin boleh tlg bawakan.. tp, eika belanja. okeh?..huhu.. ;p

misz FaTiN said...

foreverlove : bole saja.. bila 2?..hehe..

kat tmpt akak xbanjir pun.. tmpt atiq banjir ke?

forever love said...

hehe..dalam perancangan nie..hihi..

xdela..tapi dekat dengan sungai nie..xtaw la kalo ujan berterusan..alhamdulillah hari nie xhujan..tp mendung je..

bantalbucuk said...

hahaha..boleh je..tapi kena tunggu ptptn masuk dulu..haha

Puan Besar Shag Yahaya said...

Part makan tu Shag suka gila! ;D

KizZ said...

Huaaa..Kiz dah 3 kali pernah berada di melaka tapi tak pernah merasa ikan bakar tuh...takpe2,kali keempat pergi mesti nak try punyer!!hihi..

Jom sini,
Tong-tong duit,pelik ke?PArt ii

fathiah said...

wah... nk pegi sane jugak :)

k.a.s said...

seems interesting.. hopefully blh sampai sana nanti.. xD

ainakhani said...

hey aina study kat utem melaka.
byk lagi tempat melaka yg aina belum pergi.. ikan bakar umbai ni kat mane?? jauh tak dr bukit beruang???
penah makan asam pedas hajjah mona. gila sedap.. terasa pedasnya! xD

say to easy=) said...

mkn ikan bkr x ajak iz!cmnie r!haha..dh ade kt melaka singgah le jenguk iz kt melaka jg..hehe

Enna Banana said...

OEMMGEEE!! sumpah best, syok ouh melaka. kamu org melaka so hari2 boleh jalan2 kat melaka kan kan :D

misz FaTiN said...

foreverlove : rancancang jgn tak rancang ye. i wait for u.. ^_^

misz FaTiN said...

bantalbucuk : lambatnya pt awak masuk ek?.. kesian awak.

misz FaTiN said...

Shag : part makan memang best. lagi2 kalau org belanja..hehe.. ;p

misz FaTiN said...

kizz : nanti try la mkn ikan bakar. mesti syiok..hehe.. ^_^

forever love said...

hehe..mestila...tapi kalau naik bus..kak fatin amik atq la erk..hehe

misz FaTiN said...

fathiah : jomlah,, nanti fatin bawakan jalan2..hehe.. ^_^

misz FaTiN said...

k.a.s : menariklah juga.. if pergi ramai2 or dgn family, mmg best kot. ^_^

misz FaTiN said...

ainakhani : owh.. study kat utem ke? bolehlah jumpa..hehe.. bukit beruang dgn umbai tak de lah jauh sangat.nak gi umbai ni, ikut jalan nak p merlimau. tau x?

misz FaTiN said...

say to easy : sori la. xtau pulak iz ada kat melaka..hehe.. iz dok mana ni?

misz FaTiN said...

enna banana : erm.. betullah tue.. fatin org melaka. tapi tak de lah ari2 jalan melaka. xde kawan, xsyok jalan maa...

misz FaTiN said...

foreverlove : boleh saja.. no hal la. ^_^

forever love said...

yess: nie yg lagi berkobar2 nk pi sana nie

misz FaTiN said...

i wait for u.. tp time nak dtg 2,, pastikanlah dulu akak ada kat melaka ye..hehe.. ^_^

forever love said...

hehe..mestila..akk nk balik melaka cakap taw...mne taw boleh balik sama2 ke..kan3.?

misz FaTiN said...

ok adik manis.. ^_^

forever love said...

wee~ sonok2..nie yg sayang akk lebih nie