Saturday, January 8, 2011

Senyum itu MUDAH

Assalamualaikum,,
Happy weekend everyBODY!!!..

Weken2 ni,, tak tahu lagi nak buat apa,,
ada sesiapa nak belanja fatin tengok MUVEE tak?.. hehe.. ;p
erm,, mestilah TIADA kan..
It's okey,, fatin saja nak share dengan u'ols sebuah lagu,,
yang boleh membuatkan kita TERSENYUM..
Love this song so much.. 
Jom tengok Lirik SENYUM
*sambil tue,, semua kena senyum tau*
^_^


Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse
Kacak luar,, Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
*ni sesuai di nyanyika pada laki2 or BF yang tengah merajuk..huhu..;p

Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
*senyum memang sgt mudah,, just gerakan bibir sampai telinga,, dah boleh buat org cair..hehe..

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit
*lelaki boleh try ayat ni kpd perempuan or GF die yg tgh ngajuk,, sure die tersenyum simpullah..haha

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan
*senyum ni,, bukan untuk orang kaya je,, semua orang bisa ber'SENYUM'

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Senyum :)



note : Setiap kali dengar lagu ni,, of course fatin tersenyum..
So,, u'ols kalau rasa sakit hati or sedih,, dengarlah lagu ni,, pasti u'ols tersenyum..huhu..


26 comments:

Raji berkata said...

lagu dari sapa tuh? o.o
igtkan kau buat sndri

forever love said...

hehhe..betul tue faten..kalo atq dengar lagu tue..mesti atq tersenyum..hehe..comei budak tecik tue

dark r0se said...

suke ngat lagu tuwh! senyummmm~:)

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

hwa,, ida tak tau lagu tu,, huhu, baru nk search ni,, hihihi,, igtkan lirik faten yg buat,, uhuhu~

misz FaTiN said...

raji : lagu malique ft najwa. title senyum..
takkan la i nk buat sndiri kot.. xde bkt maa..huhu.;p

misz FaTiN said...

forever love : hehe.. sama la kita.. bdk kicik itu ank sedara fatin..>.<

misz FaTiN said...

dark rose : ari2 mst kena senyum... hehe.. ^_^

misz FaTiN said...

siti faridah harun : cari lah lgu ni,, besh..besh..besh.. fatin xde bkt lg nk wat lirik la..hehe.. ;p

forever love said...

hehe..lg2 yg part chorus tue..mmg best...hehe..owh..comei ny die..mcm makcik ny juga

E.d.Y said...

suka lagu tu..1st time dgr masa dalam flight g beijing..balik malaysia terus donlod...

NOOR FATIN said...

senyummmmm!!!

h o n e y said...

=)

Shag said...

Ohh lagu ni! Eceh. Macam pernah dengar. Okay, Shag tak pernah dengar lagu ni tapi pernah nampak lirik dia bertempek kat belog sapa tah. hehe. Lirik mmg best!

Entri terbaru Shag : Surat Perletakan Jawatan dari Cik Kembar

uniecrazypink said...

senyum!! xperlu kata apa2~~ ngeeee,,,

misz FaTiN said...

edy : owh.. bagus..bagus..bagus.. boleh thn kan lgu ni?.. ^_^

misz FaTiN said...

forever love : btol la 2.. chorus die mmg best..hehe..

nape puji2 ni,, segan i tau..hehe.. ;p

misz FaTiN said...

honey : senyum,, xperlu kata apa2.. ^_^

misz FaTiN said...

noorfatin : senyum itu satu sedekah.. =)

misz FaTiN said...

Shag : xpernah dgr ke?.. best tau lagu ni.. g donlod skrg..hehe.. ;p

misz FaTiN said...

uniecrazypink : klu da senyum,, mmg xleh kata apa.. hehe.. ^_^

mardhiah ismail (: said...

SENYUMMM :)

ARJUNA.Inc said...

haha..meh arjuna ngayat cket..ececeh..hehe..

whitecappuccino said...

singgah dan :)

misz FaTiN said...

mardhiah ismail : senyumm boleh membahagiakan..^_^

misz FaTiN said...

arjuna : nak mengayat?.. dah siap wat ayat ke?..hehe..;p

misz FaTiN said...

whitecappuccino : tengs senyum kat fatin..hehe.. =)