Tuesday, February 1, 2011

Day 2 : A day be a tourist Guide

Assalamualaikum,,
Selamat Sejahtera myLovely readers..

Okey kawan2,, ini adalah rentetetan daripada
Kali ini fatin nak cerita pasal hari kedua part 1, fatin menjadi pemandu pelancong untuk kawan2 fatin. Masa hari Jumaat tue, pagi2 lagi KAMI dah keluar rumah, dalam kul 9.00 am, pagi sangat tak? hehe.. KAMI meneruskan misi Round d'Melaka menuju ke Pengkalan Balak. Nasib baeklah, sepanjang kawan2 fatin berada kat sini, hujan tidak mencurah2 ke tanah. if not, hancur punahlah semua plan kami. Masa kitorang sampai kat Laut, lengang saja kawasan itu. Almaklumlah hari jumaat katakan. hehe.. So, kami buat laut itu macam KAMI yang punya. hehe.. Sampai Laut dalam jam 11 lebih, kitorang lepak dan mandi2 kat sana sampailah jam 2 lebih. Panas?.. tidak.. Cuaca hari tersebut sangat redup saja.. Jadi, tidaklah KAMI menjadi gelap. hehe..

Berkhelah di Pengkalan Balak
7 + 1 (cameraman) = 8 kesemuanya kami =)
We are Happy Friends
Peace everyone.. ;)

Lepas dah bersiap2 dan solat semua, kami pun berangkat ke destinasi seterusnya. Sebelum itu, kami singgah di Pantai Puteri untuk bergambar. View kat sana cantik, sesiapa yang nak berphotoshoot bolehlah datang ke sini. 

My Beloved Friends
Belakang tue,, pelantar minyak tau..
Seronok jalan2 di persisiran pantai. Tenang je rasa.
8 of us.. ^_^

okeylah,, fatin stop sini dulu ye. Nanti fatin sambung lagi perjalanan kami.

Till Then,,
^_^


21 comments:

ARJUNA.Inc said...

waa..cm mnarik je tmpat nih..hehe..kalo wt photoshoot..bley jdi torist guide tuk sy tak?hahha

misz FaTiN said...

arjuna : boleh saja if nak fatin jadi tourist guide. bukan susah pun, just tunjukan jln je..hehe.. >.<

forever love said...

wow..nie lagi best...mnd pantai..haha....selamat redup..kalo x..abs la akk atq nie gelap..hihi

E.d.Y said...

bestnya..dah lama xpergi pantai

jaya jr said...

cambes je klo dapat g melaka pastu shoot gambar banyak2x..huhu

ferra ferro said...

dah lama x pegi melaka . tak tawu pulak pantai kat melaka cantek . x)

nadilah said...

salam fatin, ermm seronok nampaknya berposing dipantai..lain kali ajak dila yer ...

Un Phat Lee said...

lame tak berjemur kat pantai.

misz FaTiN said...

forever love :akak mmg da dasar gelap.. xkesah pun..hehe..;p

misz FaTiN said...

edy : napa dah lama xpegi pantai? takut gelap ea?..huhu

misz FaTiN said...

jaya jr : best..best..best.. ^_^

misz FaTiN said...

ferra ferro : thats mean,, kamu kena dtg melaka lagi baru tahu..hehe..

misz FaTiN said...

nadilah : wasalam.. bole je ajak. if ajak, dila nak ikut ke?..hehe

misz FaTiN said...

Un Phat Lee : tak teringin ke nak berjemur kat pantai?

forever love said...

haha..gelap la sgt

misz FaTiN said...

betol ape akak ckp..sob3x.. T_T

forever love said...

mne ada gelap..putih je..cerah je

SyahadaSubri said...

lame gilos x g melaka!

misz FaTiN said...

forever love : putih?.. ish,, agak2 la atiq syg oi.. terkesima akak atiq kata akak putih..huhu.. mcm lawok je..:D

misz FaTiN said...

syahada subri : so,, mai la dtg melaka.. :)

forever love said...

hahaha..betul la..putih dari atq..atq lg gelap