Sunday, November 28, 2010

Meluahkan VS Memendam?

Assalamualaikum
Selamat Sejahtera Readers..

Hari ni,, fatin tiba2 je teringin minta pendapat u'ols..Back to d'title,,MEMENDAM atau MELUAHKAN which one u'ols prefer?.. kalau bagi fatin,, fatin lebih suka memendam rasa?.. WHY??
sebab,, fatin takut untuk meluahkan.. kadang2 fatin takut untuk menerima kenyataan..Its Me..

fatin takut,,
dengan meluahkan,, ada hati yang terluka dan berduka cita,,
fatin tak sanggup untuk melukakan hati sesiapa..
lagi2 orang-orang yang fatin sayang..
fatin takut,,
dengan meluahkan,, fatin akan menyusahkan orang lain..
kesian mereka perlu memikirkan masalah fatin kan?..
fatin takut,,
dengan meluahkan,, akan menyebabkan diri fatin yang merana,,
contonya,, if apa yang fatin utarakan,, di tolak bujor2 oleh orang itu..
fuh.. tak ke kecewa nanti.. huhu.. T_T
fatin takut,,
dengan meluahkan,, ada  suara2 yang tidak sedap didengar..
"ek eleh,, masalah kicik pun mau cerita ka?"
oh.. no!! sukar bagi fatin untuk meluahkan..

tapi,, bila memendam rasa pula..
fuh,,, sakit,, pedih,, sayu je hati ni rasa..T_T
hati ini rasa macam di hiris sembilu..
kerana kesedihan itu berTUGU di dalamnye..

For Me,, Kegembiraan senang untuk dikongsi bersama,,
but,, kesedihan biarlah ia tersimpul rapi di dalam hati ini.. 

Itu sume pendapat fatin,, u'ols pula bagaimana?
Which one u'ols prefer?..


..Thats all..


14 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

psl masalah ke?
hoho kalau xdpt pendamkan
luahkan je
tapi kt org yg kte percaya lah ;P
lagi best kt org yg sejenis
hohoho
takut timbul perasaan2 lain plak nnti

rmzm said...

sis pilih MEMENDAM..

Enna Banana said...

kalau fatin rasa benda tuh patut kena cakap, dan apabila fatin cakap benda tuh akan bagi good impact for both, baik cakap je kan

tak pun fatin luahkan pada org yang fatin percaya and boleh tolong fatin
kadang2 mmg elok pendam sorg2 tapi kalau sekali dah terluah, maka akan terluah lah segala-galanya campur ngan emosi.

pompuan..biasa la kan. haha :)

misz FaTiN said...

fakhrur razi : erm..yup.. psl prob kita.. tq 4 ur pandangan.. erm.. mybe la kot dgn kaum sejenis lg bttr..

misz FaTiN said...

rmzn : oh sis,, kita serupa la.. huhu..

ordinary89art said...

i rse..baik u cari kawan yg u leh pcya..

misz FaTiN said...

enna : tengs dear 4 d'good advice..
a'ah kan.. girl klu da start meluahkan,, die xleh stop..huhu..
sbb 2 bahaya juga org yg memendam ni.. memula die diam,, pastu,, kalau da meletup..xtahu la apa jd..huhu.. :p

misz FaTiN said...

ordinary89art : erm.. fatin pun rasa cm 2.. tp sukar la.. sbb fatin ni penakut..huhu.. -_-

Cikbelog said...

owh saya suka meluahkan..hehehe saya suka meluahkan apa saja kegembiraan dan kesedihan saya..saya tak suka memendam sebab saya tak pandai nak kawal emosi..hekhekkk

E.d.Y said...

lebih suka memendam..tp sampai satu tahap akan meletop jugak..huhu

misz FaTiN said...

cikbelog : kalau fatin mcm kamu kan best.. tapi,, fatin ni mmg jenis yang xreti nk luahkan la.. its so difficult.. T_T

misz FaTiN said...

E.d.y : owh.. kita serupa.. adakah kta perlu berubah mnjadi org yg pndai meluahkan?..huhu

Anonymous said...

meluahkan la...thru fren will always listen..
memendamkan amat memenatkan
at least kalo kter luahkan rase x terbeban sgt..
mgkin kwn kter leh bg idea..wakaka

misz FaTiN said...

Anonymous : great idea from u..

so,, who want 2 b mybest frenz?..huhu.. :p