Thursday, June 17, 2010

Muvee time : Karate Kid

Morning myblogger frenz!! Ermmm,, pagi nie saya nak share my view on muvee THE KARATE KID.. Pada sayalah kan,, muvee tue sangat menakjubkan.. Excellent!! Saya yg agak mengantok sikit pun,, segar bugar mase muvee 2 start..siang keje,,so penat sikit la..huhu.. Ekceli,, saya tengok muvee 2,, on midnight semalam with myfrenz.. Ingatkan nak tengok awal sikit semalam,, but,, the muvee is fullhouse booking.. Gile ramai tgk muvee 2.. Thats mean,, cite itu mmg sangat MANTOP lah!! coz,, ramai yg turun cinema.. Midnight muvee tue pun,, panggung penuh even esoknye hari kerja seperti biasa...so,,jadilah seperti saya,,ngntok pg2 pergi kerja..huhu..

So,, sekarang saya nak cerita sikit pasal the muvee la,,


Director : Harald Zwart 
Writer : Christopher Murphey (screenplay) ;
Robert MarkKamen (story)
Starring : Jackie Chan (Mr. Han)
Jaden Smith (Dre)
Taraji P.Henson (Dre's mother)
Distributed by : Columbia Picture
Genre : Action; Drama; Family; Sport

Cerita nie bermula bile,, Dre's mother kene tukar kerja kat China.. So,, mereka pun pindah lah dari US ke China.. Dre mengalami agak banyak la masalah kat kawasan rumah baru mereka tue.. Dre xpandai berbahasa cina,, pastu Dre jugak xde kawan kat sana.. Dre juga asyik kena buli je,, bile die rapat dgn sorng girl schoolmate die.. Orang yang selalu buli Dre tue,, ada kung fu tau.. Die belajar kat satu sekolah kung fu.. tapi,, cara pembelajaran kat school 2,,sangat kejam.. xsuke,,xsuke,,xsuke!! cikgu die xbaik.. Then,, ada satu ari kan,, Dre kene buli lagi ngn budak jahat 2.. Mase 2,, Mr. Han selamatkan Dre.. Dre kagum ngn Mr.Han dan mintak Mr.Han ajarkannye Kung Fu.. Mule2 tue,, Mr.Han xnak.. Then,, bile dicabar oleh cikgu budak jahat tue.. Mr.Han setuju ajar Dre kung Fu untuk satu tournement.. After that,, bermulalah kehidupan Dre yg baru. 

So,,nak tau lagi..  Korang gi la tengok ye.. cerita die sangat padat.. tak akan rugilah kalau pergi tengok dis muvee!! Jaden  Smith tue sangat pandai berlakon.. Bile die nangis kene buli,, saya pun terikut sedih juge..huhu.. hati saya,,hati tisu beb..mudah koyak..huhu=')

azam : lepas ni tak nak tgk midnite lg,, malas nak berkata2 dengan pakguard..huhu..

2 comments:

E.d.Y said...

best ke cite ni??kene tgk wayang ni

misz FaTiN said...

sangat besh.. p la tgk..
i like d'action muvee..huhu..
the kid so sweet..=)