Sunday, February 6, 2011

Saya Ingin Menjadi Blogger Pilihan Di Sahabat Blogger

Assalamualaikum..
Selamat Sejahtera myLOVELY readers..

Kali ni, fatin ingin cuba menjadi Blogger Pilihan di Sahabat Blogger (SB) dengan menyertai Segmen INI. Bagi memenuhi syarat-syarat segmen ini, terpaksalah fatin menempek picha fatin yang gedabak di sini. (ye ye la sangat terpaksa, padahal memang suka tempek gambar sendiri..hehe.. )

I LOVE SB

Jom ikuti temuramah Fatin dengan wartawan SB (hehehehe..)



Wartawan : hye,, ini blogger MISZ FATIN kan? dekat FB guna nama Faten Rosli kan?
Misz Fatin: yup.. sayalah tue. mengapakah?.. fatin ada buat silapkah? (berfikir sejenak..~!@#$)
Wartawan : Tiada pape masalahlah. Saya dari SB just ingin bertanya beberapa soalan bagi melayakan diri anda menyertai segmen Saya Ingin Menjadi Blogger Pilihan di Sahabat Blogger.
Misz Fatin : owh.. begitukah?.. baek..baek.. (tersipu malu tersenyum.. ^_^ )
Wartawan : firstly, saya nak tanyalah kan. Apakah URL blog saudari dan mengapakah saudari memilihnya?
Misz Fatin: URL blog fatin http://atentiqa.blogspot.com . Fatin pilih URL blog ini bersempena nama penuh fatin. Masa nak pilih URL blog ini, fatin memang kompius gila lah.. Memang tak ada idea nak letak URL. Tetiba teringat my nickname kat sekolah dulu,masa Form 4 dolu-dolu. One of myfrenz call me ATENTIQA coz dekat kelas kami ada 2 orang Fatin. So, bagi membezakan d'FATINS, tercetuslah nama ATENTIQA. Then, disebabkan blog fatin ni more pun to personal blog, maka tercetuslah URL http://atentiqa.blogspot.com . Okey tak jawapan?..
Wartawan : Sangat Okey.. okehh!!.. (sambil tergelak kecil). Soalan seterusnya...
Misz Fatin : Terasa nebes ni..hehe.. >.<
Wartawan : Sudah berapa lama anda berkecimpung dalam dunia blogging ini?
Misz Fatin : Lagi beberapa hari nak 2 tahun. Nak kompem kan meh la check my1st entry. TAPI,,,
Wartawan : Tapi kenapa???..
Misz Fatin : Awal2 dolu, fatin tak aktif pun berblogging coz saya tiada tenet.. Harapkan WiFI free je. Sebab tu macam payah nak berblogging. Baru2 ni je masa cuti sem lepas, baru macam nak aktif berblogging. Tiba2 je ada seruan mengajak fatin berblogging. hehe.. Lagipun, masa cuti tu, Berukband dah ada, line dia pun agak laju. So,, macam heaven je nak berblogging dan komen2 entry kawan-kawan..hehe.. Bagi fatin lah kan,, berblogging ni BEST tau, coz kita boleh dapat info2 dan berita-berita terhangat. So, tak adalah rasa ketinggalan sangat bila tak tengok berita. Al-maklumlah, fatin kan dok hostel, memang jaranglah nak pegi tengok TV kat bilik TV. Jauh kot.. heeeee~~~~
Wartawan : Sebagai ahli SB, apakah makna SB pada diri anda dan juga blog anda?
Misz Fatin : SB memang sangat best lah. Kita boleh berkongsi idea di sana, bersembang dengan rakan blogger lain, dapat mengenali diri blogger lain dengan lebih dekat. Erti kata lain, dah macam 1-big Family lah.. (rasa sangat berbangga di situ.. ) SB pada blog fatin pula, erm... fatin boleh Ping entry terbary di SB at FB. So,, dia boleh menyenangkan blogger lain menerjah ke blog picisan fatin ini..
Wartawan : Owh.. begitu.. so, akhir kata dari saudari sebelum sesi ini di bubalkan..hahaha (gelak jahat di situ )
Misz Fatin : Rajin2lah datang ke ..myway is mylife.. <-- blog fatin lah ni..
So,, dari situ korang boleh mengenali fatin dengan lebih dekat. Follow lah fatin dengan ikhlas (if korang betul2 menyukai blog picisan ini) dan janganlah mengharapkan balasan. Insyaallah fatin akan follow korang balik.. Kepada ahli SAHABAT BLOGGER at FB sekelian,, korang memang sangat bestlah. Fatin akan pastikan satu hari nanti fatin akan berjumpa dengan korang secara live juga. Hope next gathering, fatin boleh join.. sukenyerr.. ^_^ 


Semua telah terlaksana,,
Till Then
^_^

p/s : korang pun nak join? click HERE !!


23 comments:

ejulz said...

gud luck.. :)

E.d.Y said...

good luck yer fatin...:)

mesticun said...

wartawan pun ada sekali.heee

# # mark zuckerberg berjumpa kembar jesse eisenberg !# #

bantalbucuk said...

gud luck fatin..macam artis dah..hehe ^_^

forever love said...

huhu..siapakah yg menemuramah akk nie.?

bunga said...

good luck dear..

Farhan Zulhusmi said...

gud luck...
caiyok2......
move2...move2...keep it up..hehhee

misz FaTiN said...

ejulz : tengs wish me luck.. ^_^

misz FaTiN said...

edy : tengs,, tp rasa mcm xleh mng je, saingan sume hebat2.. -_-

misz FaTiN said...

mesticun : of cos,, kata nk jd femes..huhu.. (gila poyo ayat i ni..;p )

misz FaTiN said...

bantalbucuk : tang mana 2 yg nmpk cam artis?..hehe.. ^_^

misz FaTiN said...

foreverlove : e'eh,, erm..bkan atiq ke?.. ^_^

misz FaTiN said...

bunga : tengs dear.. ^_^

misz FaTiN said...

Farhan Zulhusmi : yeah.. fatin akn terus-terusan berusaha utk memajukan diri..hehe.. ^_^

forever love said...

atq erk? hahaha..kte tengok nty..huhu

misz FaTiN said...

entahla.. akak men ckp je.. ;p

forever love said...

haha..atq admin ke kat situ.?

misz FaTiN said...

atiq bkn admin ke?.. akak pun xtau..

forever love said...

haha..xtaw la admin ke...kuli kot

Raji berkata said...

woahh yker?
ad btol2 org interview ker? ;D
gd luck oh! :D

misz FaTiN said...

forever love : yeke?.. atiq admin besar kot kat situ.. takut akak ngn atiq ni..

misz FaTiN said...

Raji : interview itu hny rekaan semata bg menyedapkan cerita..hoho.. ;p

tengs btw..

forever love said...

haha..atq admin ke.? xtaw pun..ble atq jadi admin nie.?