Wednesday, February 2, 2011

SILA tinggalkan ini

Assalamualaikum,,
Selamat Sejahtera myLOVELY readers..

Sebelum fatin teruskan episod KAMI round d'Malacca,,
(untuk tengok kisah lepas sila tekan DAY 1 or DAY 2)
jom ikuti iklan ini.
korang pun mesti dah bosan asyik tengok picha2 yang banyakan?..
erm..korang tak cakap pun, fatin tahu dah..huhu
Jawapan korang, mesti BOSAN..


Neway,, fatin just nak share dengan korang tentang,,
beberapa perkara yang perlu kita TINGGALKAN..
so,, Renung-renungkan dan Selamat Beramal..
(ala,,ala Prof. Izi..hehe)

  • Tinggalkan pandangan yang liar, nescaya anda akan tekun dan khusyuk.
  • Tinggalkanlah perkataan yang berlebih-lebihan, nescaya anda akan mendapat hikmat dan menjadi orang yang bijaksana.
  • Tinggalkanlah makan yang melampaui batas, nescaya anda akan sihat dan rajin melakukan ibadah.
  • Tingggalkan melihat kekurangan orang lain, nescaya anda akan lebih mengenal kekurangan diri sendiri.
  • Tinggalkan penyelidikan yang terlampau mendalam tentang Zat Allah, nescaya anda terhindar dari keraguan-keraguan dan kemunafikan


Sama-samalah kita mengambil sedikit panduan dari entri ini,, fatin bukan saja mengingatkan anda semua,, tapi,, fatin ingin mengingatkan diri sendiri juga.

Selamat Beramal,,
Till then.
^_^



25 comments:

jaya jr said...

ok,tapi musim gong xi fat choy ni tak boleh lari dari makan limau banyak2x..kui3

shida saje said...

rumAH shida byk limau jiran bg..sbb jiran sume cina..jom mkn limau itu jgn tinggalkan hihi =)

Azuan said...

semoga menjadi peringatan..huhu

farah. pa'in. achik. ain .mOk . said...

like;))

mohd zhafri said...

tinggalkan ape yg patut d tnggalkan...

ymn said...

: )
tinggalkan dia yg menyusahkan ...

misz FaTiN said...

jaya jr : makan limau xpe,, die bg kita cpt lawas..hehe.. ;p

misz FaTiN said...

shida saje : da byk limau tu, poskanlah kat fatin sikit..hehe.. ^_^

misz FaTiN said...

azuan : ya.. u r rite.. ^_^

misz FaTiN said...

pain : like je ke yang?..hehe

misz FaTiN said...

mohd zhafri : betul 2,, buang yg keroh, ambil yg jernih.. :)

misz FaTiN said...

ymn : apa dia yg menyusahkan?..

E.d.Y said...

renungan yang berguna

areripe said...

terima kasih, sesungguhnya ia dapat memajukan diri cek.
x)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Entri me-motivasi kan diri dari Fatin ;)

misz FaTiN said...

e.d.y : tengs support sy.. :)

misz FaTiN said...

areripe : sama2.. sama2lah kita praktikan ye.. ^_^

misz FaTiN said...

shag : sesekali kena juga ada en3 memotivasikan diri.. :)

Enna Banana said...

love this post! semoga kita saling ingat mengingati. love u syg! :)

Mimi Radzuan said...

nice entri..smoge kite saling mengingati,,

misz FaTiN said...

enna : love u to la dear..^_^

misz FaTiN said...

mimi radzuan : sharing is caring. caring is loving.. rite?.. hehe.. ^_^

forever love said...

atq tinggal kn makan yg berlebihan..akibat ny..gastrik..ehehe..tp betul la..makan berlebihan boleh buat diri jdi malas

misz FaTiN said...

org bkn suro xmkn langsung syg.. org kata jgn mkn byk2 sampai nk termuntah balik je.. ish..ish.. dia ni.. >.<

forever love said...

hahaha..salah tafsir la nie erk..hahah...skrg dah makan byk balik da..gemok da pun..cincin pun da ketat