Thursday, February 3, 2011

Day 2 : A day be a tourist Guide (D'last Part)

Assalamualaikum,,
Selamat Sejahtera myLOVELY readers..

Okey.. sekarang fatin nak sambung d'last part of A day be a tourist Guide..
Lepas pegi berphotoshoot dekat tepi pantai.. ala..ala.. cita hindustan la kan..
kami terus bergerak ke Dataran Pahlawan.
Saja jalan usha2 barang-barang kat situ.
tapi, kami tak adalah pergi ke kawasan shopping baju-baju tu,
(kalau shopping itu, baik kami pegi KL saja..hehe)
kami melawat ke tempat barangan kraft.

Myfrenz sedang tengok2 cenderahati yang ingin mereka bawa pulang ke kampung halaman.
ehh.. abaikan si merah itu. (dia orang Melaka, sibuk je belakon..huhu..)

 Then,, kami jalan2lah di sekitar Kota A'Famosa, Banda Hilir.
A'Famosa

Jom gedix santai bersama kami..hehe.. ;p
Saya bukan yang ter'SHORT' ye.. harap maklum..hehe..

Di hadapan Memorial Pengisytiharan  Kemerdekaan
Peace no War

On d'nite pula,, selepas bersantap di kedai Mee Bandung kawan saya yang si Baju Purple,,
kami pun meneruskan misi kami Round d'Malacca.
Kami teruskan destinasi ke Jonker Walk,
lepas tue kami singgah ke Pahlawan Walk pula.

Inilah serba sedikit kisah Kembara Kami Pusing2 Melaka..huhu..
Ekceli, banyak lagi tempat yang menarik kami tak pergi
coz,, masa tidak mengizinkan.
Pagi-pagi sabtu, myfrenz dah nak balik kampung masing2..
Rindu Ayahanda dan Bonda mereka katanya..
So,, mereka pun berangkatlah pulang.

neway, we have a Lot of Memories together,,
Till then.
^_^



p/s : nak tengok episod lepas? Meh klik Day 1 or Day 2
p/s/s : Sesiapa nak fatin jadi tourist guide mereka,, informlah..hehe..


11 comments:

Puan Besar Shag Yahaya said...

Mmg Shag book Fatin lah nnt kalau nak p Melaka :P

Entri terbaru Shag : Surat tak rasmi untuk Nelly

misz FaTiN said...

shag : no hal.. roger2 saja nnt ye.. ^_^

muslim said...

best gak melawat melaka..lama da xpg...last rombongan sekolah menengah

misz FaTiN said...

muslin : jemputlah dtg melaka lg.. :)

Mohd Fitri said...

saya nak mintak faten jadi tourist guide saya kat melaka boleh tak?? :P

forever love said...

hoho...jeles ny...huh!..haha

misz FaTiN said...

fitri : org melaka,, sila jgn ngada2..hehe.. ;p

p/s : bkn kamu da tahu semua tmpt di mlk, sy offer bg mereka yg xdok mlk je..hehe.. ;p

misz FaTiN said...

forever love : jeles kah?.. mai la dtg mlk cepat2..hehe.. ;p

forever love said...

huhu..dalam perancagan nie...hehe

misz FaTiN said...

will wait for u.. ^_^

forever love said...

hehe..atq on je ble2..tp ada halangan besar la...nk pujuk tue susah