Tuesday, December 21, 2010

HentikanLAH

Assalamualaikum,,
Selamat Petang myLOVELY readers..

korang2,, fatin nak tanya ni..
korang pernah dapat SMS camni tak?..

untuk lebih jelas,, read below

:
:
\/

"Ini ayah tlong bgi credit maxis 30RM 
ke nombor baru ayah 0128271042
Ayah lgi ada msalah kat blai Plice.
sekejap bru ayah call."
-------------------------------------------------
: +6285253601573

Penah tak??..penah tak??
Fatin baru je 1st time dapat nie,,
orang yang hantar msg ni,, kau fikir i'm a stupid girl ke?..
Senang-senang je nak bagi credit kat kau..
Nak menipukan orang pun,, agak-agaklah weh..
nak menyamar jadi ayah la pula..
as ur information,, mydad was passed away a long..long time ago..
takkan mungkinlah dia antar SMS ni kan??..
sudah-sudahlah tue memperdayakan orang..

ish..ish..ish.. zaman sekarang ni macam2 gaya orang nak menipukan?..
so,, u'ols sekalian,, janganlah mudah terpedaya okey..
Bukan setakat pada SMS camni,,
SMS lain yang berbaur penipuan pun jangan cepat terpedaya ya..
Semoga Hidup Kita Aman Sejahtera


Peace NO war!!
Till then..
^_^





33 comments:

forever love said...

ok la tue..taw kene tipu..atq lg la kene mintak shre topup..dah la dalam keadaan mamai masa tue...

Enna Banana said...

huarrrgghh!! betulkah? enna tak pernah dapat pun, neway ini keje org indon la nih, bongok gila

Shag said...

Dah lama kes ni ada. Hmph~ Dorang ingat kita ni tak pandai ke apa? Macam kita tak pernah duduk serumah dgn mak bapak je smp kita tak tahu kenyataan kan. Haha :D

Orang pernah byk kali request kredit dr Shag. Tak ada masa mau layan :P

Aizuddin Hanis said...

ish...agk2lah nk tpu pun kn...xptt2.

dawooz said...

dawooz pun ada trima msg ni...aiya..kalau nak tipu pun agak2 la..hehe..

misz FaTiN said...

forever love : fatin pnh baca kisah atiq 2.. cian kamu,, melayang credit kamu..

misz FaTiN said...

enna : mmg btol pun,, rmi gak yg dah penah dpt msg ni rasanye.. rasanye indon kot,, tgk ayt die pun da tau..

misz FaTiN said...

Shag : 2 la,, benda ni kan da lama.. fatin ingt diorg da insaf.. rupenye xlg..ish..ish..ish..

shag dpt byk kali dah,, wanted ek no shag..hehe

misz FaTiN said...

aizuddin : mmg xpatut betol.. senget je diorg ni..

misz FaTiN said...

dawooz : mereka xpandai nak agak la 2.. sbb 2 men bg je.. hehe.. ;p

Afiq Din said...

n org indon kot...
dari gaye bahase..

misyamissyou said...

hurm..xpenah dpt lg..tp dh tau dah pasal ni..ape2 call mak dulu tnye..

misz FaTiN said...

afiq din : fatin pun rasa mcm tue..

misz FaTiN said...

misyamissyou : btol..btol.. klu dpt msg yg berkenaan fmily dr org kita xknl.. bttr kita komfemkan ngn sum1 yg kita knl..

eT said...

akak pon penah dpt msg camnih...
tp dia bahasa kn diri pakcik...huhu

E.d.Y said...

xpernah lg dpt sms mcm tu...kalau dpt jugak, takut gak..macam mana ayah edy leh sms dalam kubur..huhu

alfatihah untuk arwah ayah kita berdua

bantalbucuk said...

fatin..memang banyak kes camni sebelum ni..tapi kita xpenah dapat la..and for your info fatin..+628..tu memang no indon tau..

misz FaTiN said...

kak et : macam2 ek diorg nak menyamar.. entah apa2 entah..

misz FaTiN said...

edy : eh,, sampai ke situ pula ye kamu fikir..hehe..

ape2 pun,, alfatiha kpd ayah2 kita berdua..

misz FaTiN said...

bantalbucuk : owh.. no 2 mmg indon punya la ye.. xpenah tau pun..

bantalbucuk said...

a'ah..kita dah banyak kali dapat message ntah pape dari no indon..tu yang tau tu..huhu

ahsfantasy24 said...

mcm2 cara skrg org mnipu,
tu kte kne lbih wspada.. ^^,

ahsfantasy24 said...

Saya tengok macam kamu nei seorang
blogger yang peramah..

ad ssuatu yg ssuai tu kamu, jom kte
g tgk kt:

http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html

Tahniah, kamu seorang yang peramah!

(:
:)
(:
:)

misz FaTiN said...

bantalbucuk : awk da byk kali dpt msg mcm 2?.. sgt wanted no awk 2.. jgn terpedaya tau... ^_^

forever love said...

at least kalo cmnie..kte dapat taw die tipu..kalo tbe2 mintak shre topup..lg gler..haha

misz FaTiN said...

ahsfantasy24 : btol.btol.. kita kena slalu waspada..

nnt fatin join pencarian blogger peramah 2 k.. :)

misz FaTiN said...

forever love : hehe.. len kali,, mamai jgn men enset tau atiq..^_^

forever love said...

hehehe..bru tido..tue yg mamai cm apa je tue

ANATI SOKI said...

wahahah.. ada plak cmtuh.. bodoh tol...

bantalbucuk said...

baek misz fatin..~ a'ah..fofular sungguh no saya kan..pasan je lbey..hehe :D

misz FaTiN said...

forever love : hehe.. sabar je la ye.. :)

misz FaTiN said...

anati soki : 2 la psl.. entah pape je..

misz FaTiN said...

bantalbucuk : fofular sgt..hehe.. :)