Saturday, December 18, 2010

Yong Tau Foo

Assalamualaikum
Selamat Sejahtera myLOVELY readers,,

hari ni,, fatin nak cerita pasal makanan lagi..hehe..
Yong Tau Foo?.. Sape tak penah makan Yong Tau Foo kat sini?..
If penah,, u'ols prefer yang sup or yang sos punya?
Kalau fatin,, I reall LOVE yang sup punya..ala,, yang jenis ada kuah sup tue..
Ekceli,, fatin dah lama teringin nak makan YONG TAU FOO ni..
tapi,, sejak kedai  Yong Tau Foo kat Banda Hilir dah berpindah,,
dan fatin tak tau dia move ke mana,, 
sejak itu lah fatin da tak dapat makan yong tau foo sup yang sedap.. T_T
Kalau dekat Shah Alam,, for sure tak ada yong tau foo sup,,
yang ada cumalah yong tau foo SOS..I dun really like it..huhu

But last nite,, fatin dapat makan YONG TAU FOO SUP,,
sangat2 sedap Ok,, lepas kempunan fatin..hehe..
Jom layan picha..^_^

ni tempat pilih isi apa yang kita nak dalam Yong Tau Foo
Banyak pilihan,, sampai rambang mata jadinya..hehe

 Kiri : antara benda2 yang fatin pilih,,
kanan : dia da jadi sup yang sedap ^_^


inilah kedai yang kami pergi,,
nak cuba?.. datang la MELAKA..^_^

info kedai :
Terletak di Tmn Bertam Perdana, Melaka
Closed on Monday
Open : 6.00 PM-12.00AM


p/s : fatin da macam JJM pula..hehe.. ;p



16 comments:

Shag said...

Ohh~ Shag suka yg bersos hitam tu :P Meh bawak Shag jalan jalan sana. Kiki~

misz FaTiN said...

Shag : fatin xsuka yg bersos itam itu..huhu..;p

meh la mai mlk,, nnt leh kita b'jln2..hehe

ARJUNA.Inc said...

waa..nak mkan yong tau fu!!!..mlm ni psar mlm..kna beli..da nmpk nih..hehe

misz FaTiN said...

arjuna : gi bli tau ptg ni..nnt kempunan pula.. pastu belikan fatin skali..hehe.. ;p

bantalbucuk said...

nanti kite dtg melake..fatin belanje kite ok..?;p

misz FaTiN said...

bantal bucuk : erm.. ok.. tp,, tgu fatin keja la dulu..^_^

SheY PuLL said...

erk...mcm sedap jew...u blanje ai mkn kat cini leh?

E.d.Y said...

xsuka yong tau foo..xtau kenapa

misz FaTiN said...

sheypull : i blanje u?.. komfius..!@#$%^&.. hehe

misz FaTiN said...

edy : owh xsuke ea.. myb sbb die xpedas kot..huhu..;p

NOOR FATIN said...

lama xmakan yong tau foo.. sedap2!

FarhanaFabulous said...

sedapnye yong tau fu...lame tak mkn..

misz FaTiN said...

noor fatin : da lama xmkn,, p la mkn.. erm..wallah tau..hehe

misz FaTiN said...

farhana : sedap,, sedap,, sedap.. (versi upin ipin) hehe

ahsfantasy24 said...

suke ngat mam yong tau fu!
tmbah2 ag yg ketam n sotong~

hehhehee...

misz FaTiN said...

ahsfantasy24 : urm..besh..besh..besh sume 2.. i like.. >.<