Friday, December 17, 2010

It's Delicious

Assalamualaikum
Selamat Sejahtera Readers,,

Bubur assyurah?? erm,, enaknyerrr...
Sebagai umat islam,, kita mesti tahukan pasal adanya hari assyurah..
Hari assyurah ni,, jatuhnye pada setiap 10 Muharram setiap tahun,,
so,, pada tahun ini,, 10 Muharram jatuh pada hari semalam,,
sapa yang puasa semalam??..moga2 kalian diberkati Allah,,
fatin tak dapat puasa,, coz lupa nak niat.. Rugi nyer rasa.. -_-

biasanya,, hari assyurah ni,, orang akan buat bubur assyurah,,
ingat lagi fatin masa kicik2 sekolah rendah dulu2,, 
bile ada datang je hari assyurah ni,, kami akan bawa Bekas Makanan kosong,,
untuk apa ye?.. of course lah untuk letak bubur assyurah..
I really like BUBUR ASSYURAH,, so delicious.. Nyummy..nyummy...


Then,, semalam.. fatin ingat dah tak sekolah,, tak dapatlah bubur assyurah,,
tapi,, tok..tok,,tok.. (dengar bunyi orang ketuk pintu dan bagi salam)
fatin pun yang sedang masak ketika itu,, pergilah membuka pintu..
rupa2nye,, jiran fatin datang memberi Bubur Assyurah..
waa.. sangat seronok..hehe.. Love Bubur Assurah..

Tapi,, disebabkan semalam fatin dah masak banyak,,
so,, bubur tue kena masuk fridge dulu,,
hari ni,, baru fatin panaskan..


dan makan..
urmm... sangat2 sodap ok..
rasa macam nak lagi je,, any one can give me?..
hehe..

till then
daa..


8 comments:

bantalbucuk said...

dah lame xmakan gak..sedapnye~

iDa said...

sedap laa....wt r entry pasal resepi dye...ida nkkk tow gakk..nnti dh wt..gtw ida ek?heheheehhe

misz FaTiN said...

bantalbucuk : g buat skrg.. nnt leh la mkn..hehe..

if da buat,, pos kat fatin sikit..^_^

misz FaTiN said...

ida : resepi?.. fatin xreti la.. fatin tau mkn je..hehe.. ;p

E.d.Y said...

nak cikittt...!!!

misz FaTiN said...

Edy : Maaflah,, dah abes masuk peyut..hehe.. ;p

bantalbucuk said...

kalo pos kat fatin jawabnye xtau pe rupe bile smpai..silap2 posmen dah telan dulu bubur tu..hehe ;p

misz FaTiN said...

bantalbucuk : hehe.. 2 la pasal.. ;p